Wino z kranu
Różnice
Poznaj przewagę wina z kranu nad klasycznym
JEDNORAZOWY KEG
• Wysoka konserwowalność wina po instalacji systemu dostarczania. 1 miesiąc
• Zmniejszone odpady wina
• Jakość produktu pozostaje niezmieniona przez cały czas od zalania kega w winiarni do kieliszka w restauracji.
• Zachowanie właściwości wina
• Wino nie utlenia się,
• Wino zawsze będzie podawane w odpowiedniej temperaturze
• Szybsza obsługa
– logistyka
• Znacznie zmniejszone wymagania dotyczące przestrzeni
• Puste beczki można wyrzucić jako śmieci
• Optymalne koszty dostawy i transport
– Środowisko
• KEG-PET jest ekologiczny i nadający się do recyklingu
BUTELKA
• Po otwarciu butelki wino należy spożywać w ciągu jednego dnia
• więcej wina jest marnowane
• utrata właściwości organoleptycznych i musowanie wina
• wino nie zawsze jest w idealnej temperaturze
• wolniejsze czas podawania
– logistyka – dla butelki potrzeba dużo więcej miejsca niż dla kega
• Duża przestrzeń potrzebna do przechowywania towarów
• Wyższa cena dla konsumenta końcowego
– środowisko
• Duże straty materiałów (korek, butelki, kartony, etykiety, plomby)
• Większy wpływ transportu na środowisko
• Wysokie koszty usuwania materiałów – korki, butelki, kartony
Przekonały Cię te argumenty? To…
Number Wine Jerzy Wolert
ul. Bodycha 31
05-816 Opacz-Kolonia

M: 53 53 53 054
E: biuro@numberwine.pl
E: jerzy@numberwine.pl
E: rafal@numberwine.pl